Wednesday, March 9, 2011

CINTA SETIA

Assalamualaikum wbt.... apa khabar semua,,dah lama tak menulis entry...

Kali ini saya berminat untuk berkongsi tentang cinta setia.. Kisah seorang kekasih yang setia dan takut akan kehilangan kekasihnya. Lafaz dan janji untuk setia bersama telah diungkap kepada kepada kekasihnya. Begitu hari-hari dilalui terasa nikmat dan bahagia,walau hidup dalam serba kesederhanaan. Tidak pernah konflik berlaku atau tercetus...walau sesekali diuji kesetiaannya kepada kekasihnya. Ternyata,,, kekasih yang setia tidak pernah melepaskan waktu untuk terus mengingati.

Indahnya, damainya, bahagianya, segala pengorbanan yang dilakukan tak pernah rasa sia-sia. Harapannya sentiasa menggunung tinggi. Kekasihnya tetap dinanti setiap saat. Bilakah waktu boleh bertemu? soalan yang setiap hari ditanya...malah dalam sehari berkali-kali soalan itu diutarakan. Namun,, kekasihnya tidak lagi memberi jawapan ,,hari berganti hari semakin berdebar-debar terasa.Oh hati,,bersabarlah,,

Walau tak pernah melihat kekasihnya,,tak pernah jua mendengar suaranya,,,namun melalui surat-surat yang diutuskan,,menambahkan lagi keyakinannya kepada kekasihnya. Setiap lembaran suratnya, diteliti,,susunan bahasanya tiada tandingan dengan surat yang dituskan oleh orang lain. Begitulah hebat kekasihnya. Tiada tandingan dengan yang lain.

Hari ini,, dia berdoa,,agar kekasihnya dapat menerimanya,,itulah kekasihnya,,Allah,,,dan Rasul.

(sayang Allah,,sayang Rasulullah,,sayang ibu ayah,,,,)

No comments: